1056 Budapest, Sörház u. 5. +36 20 383 8555 info@stardental.hu H-P: 08:00-12:30 és 14:30-20:30

Elérhetőségek

Dental Care

스케일링-치석제거

ID-10049964A fogkő a nyálban oldott ásványi anyagokból és az étkezés során a fogainkon maradt ételmaradék okozta lepedékből alakul ki. A sókristályok érdes felületű lerakódást képeznek a fogakon, amely a fogínnyel tartósan érintkezve fogínygyulladást válthat ki. A gyulladás kialakulását az is segíti, hogy a fogkő kiváló búvóhelyet biztosít a különböző baktériumok számára. A fogkő jellemzően a fognyak körül és a fogak nyelv felé eső felszínén alakul ki. Amennyiben a fogkövet hosszabb ideig nem távolítják el, fennáll annak a veszélye, hogy a fogkő által kiváltott ínygyulladás a fogmeder csontállományát is károsítja, amely a fogak meglazulásához és végső soron a fogak  elvesztéséhez vezethet.

 

Hogyan előzhető meg a fogkő kialakulása?

 

A gondos szájhigiéne, a rendszeres és kellő ideig tartó fogmosás fontos elemei az otthoni fogápolásnak. Fogköztisztító kefe és fogselyem használatai is napi rendszerességgel javasolt, melyek használatával lassítható, de az esetek többségében nem elkerülhető a fogkő újraképződése. A legszerencsésebb választás, ha a gondos és naponta többszöri fogtisztítás mellett évente legalább két alkalommal felkeressük fogorvosunkat, és elvégeztetjük vele a fogkő eltávolítását.

 

Hogyan zajlik a fogkő eltávolítása?

 

ID-10080286Az ultrahangos fogkő eltávolítás során a fogkövet egy ultrahang által rezegtetett eszköz, az úgynevezett depurátor segítségével távolítjuk el. A készülék lényegi, fogkő eltávolítást végző feje az ultrahang hullámhosszán rezeg, aminek hatására a fogkő tulajdonképp lepattog a fogzománc felszínéről anélkül, hogy az eljárás során a zománc károsodna. A fogkőeltávolítás végén a mikromotor kézidarabba illeszthető speciális kefével és polírozó pasztával eltávolítjuk a maradék szennyeződést és simává polírozzuk a zománc felszínét.

Get Some Advice?

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.