1056 Budapest, Sörház u. 5. +36 20 383 8555 info@stardental.hu H-P: 08:00-12:30 és 14:30-20:30

Elérhetőségek

Állapotfelmérés

dental-health-smile-teeth-6Miért van szükség állapotfelmérésre?

A fogászati állapotfelmérés a fogászati kezelési terv szükséges és elengedhetetlen lépése. A teljes fogazat állapotának ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy a fogorvosa fölvázolja Önnek, hogy milyen kezelésekkel és beavatkozásokkal lehet az Ön lehetőségeihez és igényeihez mérten a legideálisabb eredményt elérni.

 

Mi történik az első alkalommal?

  1. A rendelőbe érkezéskor a recepción egy anamnézis kartont kap, amelyet ki kell töltenie. Ezen a lapon olyan fontos kérdésekről tájékozódunk, mint az Ön korábbi, vagy meglévő betegségei, gyógyszerallergiái, vagy a családban korábban előforduló betegségek. Fontos, hogy ezekre a kérdésekre őszintén válaszoljon, ugyanis ezek a kérdések döntő fontosságúak a későbbi esetleges gyógyszeres kezelések során, illetve az esetlegesen szükségessé váló érzéstelenítő kiválasztásakor. Az Ön által megadott adatokat természetesen a törvényi előírásoknak megfelelően kezeljük, annak tartalmát csak a fogászati kezelést végző személyzet ismerheti.
  2. Az anamnézis karton kitöltését követően a rendelőben a fogorvos átnézi a kartonját, majd az abban szereplő információk alapján ha szükségesnek érzi, további kérdéseket tesz fel Önnek. Amennyiben az anamnézisét az orvosa teljesnek ítéli, megkezdi a szájüreg és a fogazat vizsgálatát, amely körülbelül 20-30 percet vesz igénybe és szükség esetén panoráma röntgenfelvétel készítését rendeli el. Az orvos által látottakat az asszisztens rögzíti a státuszlapon.
  3. A szájüreg és a fogazat állapotának teljes átvizsgálását követően a fogorvos tájékoztatja Önt az orvosilag indokolt beavatkozásokról. Mivel az elérhető lehetőségek és fogászati megoldások – így azok árai is – igen széles skálán mozognak, az orvosa több lehetőségről is tájékoztatja. Természetesen nem szükséges a kezelésekre azonnal igent mondania és azt elfogadnia, lehetősége van arra is, hogy írásos kezelési tervet és árajánlatot kérjen tőlünk, amelyet 2-4 munkanapon belül elektronikusan eljuttatunk Önhöz.
  4. A kezelési terv áttanulmányozását követően természetesen lehetősége van további konzultációra is, amely a továbbiakban is ingyenes. Fontosnak tartjuk, hogy a kezelések kapcsán minden szükséges információval ellássuk, ami alapján megismerheti a kezelés menetét, a várható eredményeket és azok – többnyire minimális – kockázatát.
Prev Post