1056 Budapest, Sörház u. 5. +36 20 383 8555 info@stardental.hu H-P: 08:00-12:30 és 14:30-20:30

Elérhetőségek

Cirkónium – oxid koronák


A modern fogászat egyik nagy vívmánya a cirkónium-oxid vázra égett porcelán leplezéssel készíthető korona, vagy több fog pótlására alkalmas híd. A fogászati technológiák fejlődését a tartós és esztétikus megoldások iránti igény vezérli, a cirkónium-oxid vázra készített fogpótlások ennek a fejlődésnek az egyik sikertörténetei.

A cirkónium-dioxid koronák szemben a fémkerámia koronákkal fémmentesek, ugyanakkor nagy szakítószilárdságú, stabil vázzal rendelkeznek. Másik fontos tulajdonságuk, hogy a váz alapanyaga – szemben a fémvázzal – rendelkezik bizonyos fokú fényáteresztő képességgel, így kiválóan alkalmas frontfogak pótlására, vagy esztétikus körhidak készítésére is, a cirkónium váz kiválóan alkalmas ugyanis a nagyobb terhelésnek kitett őrlőfogak pótlására is.

Természetesen amennyiben fémallergia nem merül fel, a rágófogak pótlására a már jól ismert és bevált fémvázas fogpótlás is választható.   A cirkónium-kerámia koronák a fémkerámia pótlásokhoz hasonlóan szintén készülhetnek a fogíny egészségét és feszességét megőrző vállas preparálással, amely még inkább fokozza a fogpótlás esztétikus megjelenését.

A cirkónium előnyei:

  • nem allergizál
  • fényáteresztő képessége miatt a pótolt fog élethűnek hat
  • mivel fémmentes, nem fogja évek-évtizedek alatt elszínezni a fogínyt