1056 Budapest, Sörház u. 5. +36 20 383 8555 info@stardental.hu H-P: 08:00-12:30 és 14:30-20:30

Elérhetőségek

Porcelán héjak


A teljes porcelán héjakat elsősorban nem foghiányok pótlására, hanem formai hibák, elszíneződések vagy egyéb esztétikai hibák elrejtésére javasoljuk. Bár gondos tervezést és nagy fokú precizitást igényel úgy a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről, a befektett munka egy esztétikus, ragyogó felszínű fogban térül meg.

 

  • A porcelán héjak nem teszik szükségessé a fogak csiszolását, csupán 0.6-1 mm vastag zománcréteg csiszolására van szükség. A csiszolást követően a fogorvos lenyomtatot vesz a fogról, amelyre a rögzítendő héjat a fogtechnikai laboratóriumban készítenek el, természetesen a többi foggal harmonizáló színben.
  • A héj elkészülsééig ideiglenes héj kerül a fogakra, amelyre érdemes odafigyelni, mivel nem a végleges ragasztásra szolgáló ragasztóval kerül felhelyezésre, így könnyebben leeshet.
  • A fogtechnikából a rendelőbe érkező héjat ezután nagy odafigyeléssel kell a fogakra ragasztani. Erre speciális ragasztót használunk, amely kémiai kötést létesít a fogzománc külső és a héj belső rétege között.
  • A ragasztást követő rövid polírozást követően pácienseink ragyogó, esztétikai hibáktól mentes mosollyal távozhatnak rendelőnkből!