1056 Budapest, Sörház u. 5. +36 20 383 8555 info@stardental.hu H-P: 08:00-12:30 és 14:30-20:30

Elérhetőségek

Csiszolás nélküli fogpótlás

IMG_6008Kisebb foghiányok pótlására, főleg a kisőrlő fogak területén lehetőség van csiszolásmentes fogpótlás elkészítésére is. Hagyományosan egy fog pótlása úgy történik, hogy a szomszédos fogakat – azok zománcrétegét – lecsiszolják, majd elkészül egy három tagú híd: két szélső tagja a foghiánnyal szomszédos, csiszolt fogakon rögzül, míg e két fog közötti foghiányt a 3 tagú híd középső tagja hivatott pótolni, mely a híd két szélső pilléréhez rögzül. 

Főleg a kisőrlők területén lehetőség van azonban arra is, hogy a foghiányt olyan híddal pótoljuk, amelyhez nincs szükség a két szomszédos fog lecsiszolására és feláldozására, róluk elég csupán annyi foganyagot eltávolítani, amely tulajdonképp egy-egy inlay méretének felel meg. Ezt követően történik meg a fogászati lenyomatvétel, amely alapján fogtechnikus készíti el a megfelelő fogpótlást.

 Ez a fogpótlás abban az esetben kifejezetten jó választás lehet, ha a foghiány melletti fogak valamelyikében eleve van már esztétikus vagy amalgám tömés.

Amennyiben egyetlen fog pótlását úgy szeretné megoldani, hogy ne legyen szükség a szomszédos fogak csiszolására, vagy a fogakban bármilyen üreg kialakítására, úgy a fogászati implantátum beültetését javasoljuk, amely tartós és esztétikus fogpótlást eredményez.